ככה תעשו את זה נכון: תזונה בריאה לירידה במשקל

להתחיל בתהליך הרזיה זו לא משימה קלה. היא דורשת מחויבות, נחישות והבנה של עקרונות האכילה הבריאה. אבל מה זה אומר לאכול בריא כדי לרדת במשקל? האם אתם צריכים לוותר על המאכלים האהובים עליכם, או שיש גישה מאוזנת יותר הכוללת תפריט תזונה בריאה? אם אתם מוכנים לשנות את מערכת היחסים שלכם עם אוכל ועם הגוף שלכם, כדאי לכם לקרוא את המאמר הבא!

מה לאכול: מרכיבים מרכזיים בבניית תפריט תזונה בריאה לירידה במשקל

ברגע שאתם מבינים את היסודות, השלב הבא בתהליך ההרזיה שלכם הוא לדעת מה לאכול ולשם כך יש לבנות תפריט תזונה בריאה. בניגוד לאמונה הרווחת, ירידה במשקל היא לא להוריד קבוצות מזון שלמות מהתפריט שלכם או לשרוד על סלטים בלבד. במקום זאת, מדובר בשילוב מגוון מזונות עתירי חומרים חיוניים המזינים את גופכם ושומרים על תחושת שובע לאורך זמן.

חלבונים רזים

חלבון הוא שחקן מפתח בתהליך ההרזיה. הוא עוזר לשמור על מסת שריר, מעודד שובע, ויש לו השפעה תרמית גבוהה, כלומר הגוף שלכם שורף יותר קלוריות כשהוא צורך חלבונים מאשר כשהוא צורך שומנים או פחמימות. חלבונים רזים, כגון עוף, הודו, דגים, ביצים וטופו, הם דלי שומן וצריכים להיות מצרך בסיסי בתזונה.

פירות וירקות

פירות וירקות הם אוצר של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים חיוניים. מלבד קידום בריאות העיכול הטובה, ירקות מוסיפים נפח לארוחות שלכם מבלי להוסיף קלוריות נוספות, שומר אתכם מלאים במשך זמן רב יותר ועוזרים לרסן אכילת יתר.

דגנים מלאים

שלא כמו חבריהם המעובדים, דגנים מלאים עשירים בסיבים תזונתיים ושומרים על תחושת שובע, מה שיכול לעזור לכם לשמור על גירעון קלורי. מזונות כמו אורז חום, קינואה ולחם מחיטה מלאה הם גם בעלי מדד גליקמי נמוך, מה שאומר שהם משחררים סוכר לאט לזרם הדם, שומרים על רמות אנרגיה יציבות ומפחיתים את הסבירות לאכילת יתר.

הכול עניין של איזון

כשמדובר בירידה במשקל, מה שאתם אוכלים הוא רק חצי מהקרב. החצי השני הוא כמה אתם אוכלים. אפילו מזונות בריאים, אם אוכלים אותם בכמויות גדולות, יכולים להוביל לעלייה במשקל. אז, איך תוכלו למתן את הכמויות שאתם אוכלים? שימו לב לעצות הבאות:

גודל המנה

תפיסת גודל המנה יכולה לשנות את כללי המשחק בתהליך ההרזיה שלכם. לדוגמה, מנת בשר היא בערך בגודל כף היד, מנת פחמימות היא בערך בגודל אגרוף, ומנת שומן היא בערך בגודל האגודל. ידיעה זו יכולה לעזור לכם לאזן את הארוחות שלכם ללא צורך בספירת קלוריות קפדנית.

אכילה מודעת

אכילה מודעת כרוכה בנוכחות מלאה בזמן שאתם אוכלים, האטת קצב האכילה, והקשבה לרעב פיזי ולסימני שובע. על ידי תשומת לב למה ומתי אתם אוכלים, אתם יכולים להימנע מאכילת יתר ולעשות בחירות מזון בריאות יותר.

הרגלי אכילה בריאים: מעבר לאוכל

תזונה בריאה לירידה במשקל היא לא רק מה שאתם אוכלים – היא קשורה גם להרגלי האכילה שלכם. בואו נסתכל על כמה הרגלים שיכולים לעזור לכם להגיע למטרות שלכם.

זמני ארוחות קבועים

שמירה על זמני ארוחות קבועים יכולה לעזור לווסת את אותות הרעב של הגוף ולהפחית את הסיכויים לאכילת יתר. נסו לאכול בערך באותן שעות בכל יום, והימנעו מדילוג על ארוחות, מה שעלול להוביל לרעב מוגזם ולאכילת יתר בהמשך היום.

נוזלים הם שם המשחק

לעתים קרובות, אנו טועים לחשוב שתחושת צמא היא תחושת רעב ובסופו של דבר צורכים קלוריות מיותרות. שמירה על צריכת נוזלים טובה יכולה לעזור לכם להימנע מהמלכודת הנפוצה הזו. שאפו לשתות לפחות 8 כוסות מים ביום, וזכרו, ייתכן שתזדקקו ליותר אם אתם מתאמנים או שמדובר ביום חם.

שילוב פעילות גופנית

כשמדובר בירידה במשקל, דיאטה ופעילות גופנית הולכים יד ביד. פעילות גופנית סדירה יכולה לעזור להאיץ את הירידה במשקל ומציעה יתרונות בריאותיים רבים, כולל סיכון מופחת למחלות כרוניות, מצב רוח משופר ורמות אנרגיה מוגברות.

פעילויות קרדיו

פעילויות קרדיו, כמו ריצה, שחייה או רכיבה על אופניים, לא רק שורפות קלוריות אלא גם משפרות את בריאות הלב. יש לשאוף לפחות ל-150 דקות של פעילות אירובית מתונה או 75 דקות של פעילות נמרצת בכל שבוע.

אימוני כוח

אימוני כוח, כגון הרמת משקולות או תרגילי משקל גוף, מסייעים בבניית מסת שריר רזה. יותר שריר פירושו חילוף חומרים מהיר יותר, המאפשר לשרוף יותר קלוריות, אפילו במנוחה. יש לשאוף לשני אימוני כוח בשבוע לפחות. ציוד כושר ביתי בסיסי כמו זוג משקולות קלות, חבל קפיצה ומזרן יוגה יכולים להספיק בהחלט להתחלה טובה.

סיכום

ירידה במשקל היא תהליך ולא יעד. למרות שזה אולי נראה מאתגר בהתחלה, הבנת העקרונות של תזונה בריאה לירידה במשקל יכולה להפוך את התהליך לחלק וקל יותר. זכרו, לא מדובר בהקרבה – אלא בקבלת החלטות חכמות ובריאות יותר שתוכלו לדבוק בהן בטווח הארוך. אחרי הכול, אתם לא רק יורדים במשקל – אתם מרוויחים בריאות, ביטחון ופרספקטיבה חדשה לגמרי על החיים.

 

 

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות